Free Search

Tuesday, March 24, 2009

Cara-cara menangkap ular besar








14 comments:

LJG FARM said...

org asli ni buat stok kenduri sminggu... ;p

Naz said...

goreng pun sodap...

Sulela said...

Errrr...dorang makan ke ular tu? hmmmmmmm? :P

Naz said...

Ntahlah Lela.. tp 'charer' betul depa tangkap ulo tu.. ada skill... pakai tangan jer.. gila babas btul

Sulela said...

Memang gila babas betul la. Aku penah tengok cite kat tv...dia tangkap ekor ular tu dan pusing2kan kat udara. Dalam kelajuan maksima, dia lempar ular tu jauh2. Aku nak la try bila terserempak ngan ular apa ntah kat bawah daun2 kering kat rumah aku ni. Tapi belum pape ular tu dah posing gaya nak patuk aku je... Aku terus hentak ngan parang...hehehe

Naz said...

ko pernah pancung ular dng parang Lela? kalo btul, mmng ko brani. aku usahkn ulo, tikus pun aku seriau... hehehe...

Sulela said...

Hehehe...bukan ular besar pon. Anak ular kot. Dan parang yang aku guna tu parang panjang...tajam lagi. Bukan setakat pancung, aku lumatkan badan dia sekali. Orang kata jangkahayat ular ni panjang, kan? Risau gak dia masuk dalam rumah...huhuhu

Naz said...

anak ular pun, ular jugak.. aku geli dan seram ngan specis reptilia. aku ada phobia ngan depa...

aku juga pernah dngr, ulo ni nyawa liat. tp kalo time pregnant, jng bunuh sebarangan. suami pun sama.. kata org2 tua la..

>tengah pk n3 apa aku nak hapdet dlm blog ni... dah bersawang dah...

Sulela said...

Apsal lak buleh fobia? Ko penah kene serang ngan angkatan haiwan2 reptilia ke Naz?...kekeke

Ha'ah...yang ni memang betul. Aku penah nampak sendiri...

Blog ko ni cite pasal misteri je ke?

Naz said...

aku geli tengok badan reptilia. mlm td aku trpijak cicak dlm bilik air. rasa mcm nak mlompat jer... aku trus jirus cicak tu dlm lubang air. tp rasa geli kat tapak kaki.. mcm nak basuh dng klorok jer. hahahaha...

yup.. blog ni utk criter2 misteri. dah nama pun blog misteri. blog ni antara blog terawal aku. aku minat mender2 misteri ni. x kisahlah misteri apa, jnji ada something yg buatkan kepala otak aku merasa hairan atau pelik...

Sulela said...

Hahahaha...gelak besar aku. Hmmmmm...lelaki yang penggeli adalah lelaki yang romantik. Tak caya tanya aku...kekekeke

Nanti aku cuba carik nak? Kot2 seswai ngan tema ko neh. Kita share2 info...ok tak? Kalau ok, ko bagi e-email address ko kat aku...

Naz said...

ye ker Lela?? kalo romantik tu ok la.

email aku ada dlm Mysterious Surfer profile..

Sulela said...

Roger,bro...;)

Diana Sesarin said...

terima kasih buat infonya, saya paling takut ma uler. pernah nemu uler deket rumah gede banget malem2 untung keliatan.