Free Search

Thursday, October 16, 2008

2 Misteri Dalam Microsoft

Minta maaf pasal dah lama tak update, ada sibuk sikit dengan kerja.

Ok, seperti tajuk di atas, saya berikan 2 misteri yang ada dalam Microsoft yang Bill Gates sendiri tak mampu nak explain :

Misteri 1 : Cuba buat 1 folder dan namakannya CON
Amacam, boleh tak? Kalau boleh anda memang seorang pakar komputer.

Misteri 2 : Buka Microsoft Word dan taip =rand (200, 99)
Ini 1 lagi misteri. Dalam pc saya, ia boleh menghasilkan 235 pages.

Ok, selamat mencuba. Saya ucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua.

6 comments:

Anonymous said...

sy telah taip =rand(200,99)
tpi telah menhasilkan 451page dengan kata yang xpaham...
ADAKAH MISTERI INI PADA MICROSOFT LAPTOP SY

nafie_sdk said...

saya dah cuba. 303 pages. ayat dia: The quick brown fox jumps over the lazy dog.

Dak Baik said...

kat laptop sy kluar 541 pages.

kluar ayat pnjg berulang

Anonymous said...

yg ni aku x paham...mana mana nk buat tu...
aku buat xder pape pn...

ke mcm mana cara nya...kena taip 'rand' tu sebanyak 20099 kali ker jst taip =rand(200,99)...

tolang xplen...

uniq said...

saya telap taip =rand(200,99) dan hasinya ialah 570 muka surat dan 407,000 perkataan yang tak mampu saya baca...

Admin said...

According to this rather breathless little message, which circulates via email and online, it is not possible to create a folder named "CON" on a Microsoft Windows based computer. The message claims that not even Bill Gates or the whole Microsoft "Team" can explain why this might be so.

It is in fact perfectly true that you cannot create a folder named "CON", nor can you rename an existing folder to "CON". However, there is no mystery surrounding this restriction whatsoever. The "team" at Microsoft, and a great many others besides, know perfectly well why you cannot name a folder "CON". "CON" and a number of other character strings are in fact reserved names that go back to the days of DOS and cannot be used to name folders or files. Other reserved names are:

* PRN
* AUX
* NUL
* LPT1
* COM1
* Potential drive letter - A: to Z:
* A number of others


If you try to name a folder using one of these reserved names, the name will automatically revert to the default, generally "New Folder". Moreover, if you try to use a reserved name to name a file such as a Notepad or Microsoft Word document you will generally receive an error message similar to the following:
Reserved name warning

Depending on exactly how you save the file, you may instead receive a warning message advising that a file with that name already exists. However, even if you choose "Yes" to overwrite the existing file, you will still not be allowed* to save the file.

While there is no mystery about this issue, it might have saved user confusion if Windows displayed an explanatory error message when attempting to create a folder with a reserved name as well.

(MORAL OF THE STORY, JGN TAKSUB SGT DGN "MISTERI".